Originele winterbanden maken het verschil

Wie op winterse wegen rijdt, verlangt optimale grip van de banden. Ook op dergelijke wegen wil je immers veilig kunnen rijden, en wil je ook geen gevaar zijn voor je mede weggebruikers. Wie hecht aan veiligheid, kiest voor originele winterbanden

Inhoud

Originele winterbanden en velgen

Originele winterbanden? Jazeker, want met deze winterbanden – de banden hebben een andere samenstelling- blijf je bij regen en sneeuw gewoon de grip op de weg houden. Bovendien heb je met originele winterbanden een kortere remweg als de wegen glibberig zijn geworden door sneeuw en andere neerslag. Met name de lamellen (groeven) in de winterbanden zorgen voor die extra veiligheid.

Veiligheid gewaarborgd

Wie het beste van de auto verlangt, die kiest voor originele winterbanden en originele velgen. Ga maar na; omdat de zomer- en winterbanden relatief vaak worden verwisseld, zorgt dit voor extra druk op de velgen. Wissel je frequent van banden, dan wordt de kans op beschadiging aan de velgen automatisch groter. Koop je winterbanden, neem er dan gelijk ook originele velgen bij. Alleen zo kun je de velgen om die winterbanden laten zitten en alleen zo verleng je ook de levensduur van de velgen. De originele band is bovendien specifiek gefabriceerd voor het type auto dat je rijdt. Alleen bij de originele band en velg is de veiligheidsmarge ook het grootst. Of zoals ook wel gesteld wordt: alleen met originele winterbanden en originele velgen is de veiligheid gewaarborgd. Overigens kun je winterbanden om zowel stalen velgen als om lichtmetalen velgen leggen.

In Nederland nog niet verplicht

Hoewel steeds meer mensen gelukkig het belang van originele winterbanden onderkennen, is in tegenstelling tot in andere Europese landen de winterband in Nederland nog niet verplicht. Rijd je met je auto in een van de landen waar wel een verplichting geldt niet op winterbanden, dan staat je een forse boete te wachten. Boete of niet, wie veilig de weg op wil in de wintermaanden, die kiest voor originele winterbanden en velgen. Het aangepaste profiel verzekert ook dan de beste denkbare grip. Wie kiest voor originele winterbanden die weet zeker dat de duurzaamheid ook met hogere snelheden gewaarborgd is en dat de winterbanden niet extra veel meer geluid zullen maken. De originele winterbanden worden daarnaast ook getest op slijtage en op het verbruik. Originele winterbanden zullen derhalve minder invloed hebben op het verbruik van de auto ten opzichte van niet-originele winterbanden.