Beginnen met motorrijden? Dit moet je weten!

motorrijden

Motorrijden is een leuke bezigheid. Het is super leuk om met de motor op pad te gaan. Voordat je kan beginnen met motorrijden is het wel nodig om op een aantal dingen te letten. Om met plezier te kunnen rijden moet er van tevoren een aantal voorbereidingen gedaan worden zodat je veilig en met plezier de weg op kan gaan. Hier zul je te weten komen welke voorbereiding je nodig hebt voordat je op pad kunt gaan.

Halen van je motorrijbewijs

Het is ten eerste natuurlijk belangrijk om een rijbewijs te hebben voor je motor. Met een rijbewijs voor de auto mag je niet zomaar met de motor op pad gaan. Voor een motor moet je een speciale rijbewijs hebben waarmee je een motor mag gebruiken. Om een rijbewijs te halen moet je een examen afleggen. Je moet in totaal 3 examens afleggen voordat je in bezit bent van een rijbewijs. Ten eerste moet je een theorie examen afleggen. Hierin laat je zien dat je alle regels weet rondom het rijden van een motor. Ten tweede moet je een bijzondere verrichtingen examen afleggen. Hierin laat je zien of je de motor goed kan beheersen. Het gaat hierbij om hoe goed je op de motor kan rijden. Als laatste is er een verkeersdeelneming examen. Hierbij wordt er naar jouw gedrag gekeken in het verkeer. Wanneer je alle drie examens goed hebt afgelegd, krijg je een motorrijbewijs.

Goed onderhouden van de motor

Bij het motorrijden is het altijd belangrijk om de motor goed te onderhouden. Ongelukken op de motor zullen veel ernstiger zijn dan wanneer het bij een auto gebeurt. Op een motor ben je namelijk open waardoor je minder goed beschermd bent. Naast het rijgedrag zelf, is goed onderhoud van de motor ook erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de oliefilter van je motor. Als motorrijder is het altijd handig om zelf wat verstand te hebben van je motor. Zo hoef je voor simpele taken niet naar de garage te gaan om het probleem op te lossen. Taken als de olie verversen kun je zo thuis doen waardoor je daarop ook geld kan besparen. Bij Boonstra Parts kun je vervanging vinden voor motoronderdelen die versleten raken. Let er wel op dat je voor het ingewikkelde werk beter naar een garage toe kan gaan.