Eerste auto kopen? Al eens aan een goedkope import auto gedacht?

import auto duitsland
Jaarlijks worden steeds meer auto’s geïmporteerd naar Nederland. In 2018 kwamen zo een 210.000 auto’s ons land binnen. In 2017 waren dit er nog 203.000.

Steeds meer autorijders willen graag een betaalbare en complete auto van ongeveer vier tot negen jaar oud. Liefst op benzine en er mogen niet teveel kilometers op de teller staan. In Nederland zijn die auto’s er helaas niet meer zoveel. Daarom neemt het aantal auto’s dat wordt geïmporteerd flink toe.

Inhoud

Import auto uit Duitsland

Het grootste aantal auto’s dat wordt geïmporteerd komt van onze Oosterburen, Duitsland. Hier is het aanbod van auto’s met een lage kilometerstand enorm groot, ook die van dieselauto’s. Daarnaast houden Duitsers van comfortabele en goed uitgeruste auto’s vol met accessoires en technische gadgets.  Ook liggen de prijzen voor auto’s in Duitsland lager dan in ons eigen land. Zo krijg je uiteindelijk meer auto voor je geld als je deze in Duitsland koopt. Dit voordeel loopt al snel richting 4000 euro.

Hoe het werkt?

Zo kun je een BMW 520 kopen bij een BMW-dealer in Duitsland. Auto’s van de dealer hebben vaak fabrieksgarantie en zijn vaak goed onderhouden. Vervolgens kun je deze auto laten importeren door Mijnautoimporteur.nl. Dit bedrijf regelt al het papierwerk en het transport. Ook kunnen ze het chassisnummer natrekken, zodat je zeker weet dat je geen auto koopt met een schadeverleden of dat de kilometerstand is vervalst.

Betaal niet teveel

Let wel op dat een auto die minder dan 6000 kilometer heeft gereden of 6 maanden oud is in de ogen van de belastingdienst ‘nieuw’ is en dan moet je bij invoer 21% btw betalen.

BPM Berekenen

Ook is het belangrijk dat je goed kijkt hoeveel bpm (belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) moet worden betaald als je een nieuw voertuig koopt. Als een ervoor kiest een auto te importeren moet je rest-BPM betalen. Je kunt dit berekenen met behulp van online BPM-calculator. Dit kan je soms wel duizenden euro’s schelen.