Hoe je je Volkswagen zo lang mogelijk in leven kunt houden

VW stuur

Met al meer dan 80 jaar op de teller, is en blijft Volkswagen een onverminderd populair automerk. Je kunt dit merk auto gebruiken als bedrijfswagen, maar ook op particuliere basis. Een aantal populaire auto’s zijn bijvoorbeeld Polo, T-Cross maar ook de nieuwe golf mag niet ontbreken in het rijtje. Je auto is vaak je eigen pareltje en wil je dus goed beschermen tegen schade en slijtage. Om je auto zo goed mogelijk te beschermen tegen slijtage, kun je ook zelf actie hierin ondernemen. Alles over reserve onderdelen voor je Volkswagen lees je hieronder!

Inhoud

Slijtage

Na een aantal gebruiks- maanden en/of jaren kun je auto al tekenen van slijtage laten zien. Dit kan komen door mechanische stress of bijvoorbeeld veroudering. Reden genoeg om je auto regelmatig te laten controleren en indien nodig een aantal onderdelen tijdig te laten vervangen. Een aantal veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld een defecte startmotor of een defecte accu, maar ook gebreken aan de verlichting van een voertuig. Wist je bijvoorbeeld ook dat je ongeveer na elke 80.000 km je zowel je remblokken als remschijven te vervangen? Hoe lang je auto meegaat, hangt uiteindelijk af van je eigen rijgedrag.

Onderdelen vervangen

Een aantal auto onderdelen kun je ook zelf vervangen in je auto of hier op Euautoonderdelen.nl. Namelijk niet elke reparatie is een daadwerkelijk gevolg van slijtage en hoeft daarom ook niet altijd door specialisten worden uitgevoerd. Als je je auto goed wilt onderhouden, zul je altijd onderdelen van hoogwaardige kwaliteit moeten bestellen. Je kunt bijvoorbeeld een oliefilter bestellen om de smeerolie van je auto te zuiveren en al het vuil dat zich hierin verzameld. Na ongeveer 30.000 km is het tijd om je smeerolie te vervangen. Daarnaast kun je ook online een remblokkenset bestellen met een schijfrem en diverse toebehoren en zelf plaatsen, zodat je niet met extra kosten komt te zitten bij de garage.

Rijgedrag

Hoe vaak je onderdelen in je auto moet vervangen, ligt natuurlijk ook deels aan je eigen rijgedrag. Schakel bijvoorbeeld op tijd door naar een hogere versnelling en zorg dat je niet terug schakelt bij het remmen. Door zuinig te rijden, blijft je motor langer goed en kun je dus langer met veel plezier van je favoriete Volkswagen genieten. Daarnaast moet je ook goed letten op je bandenspanning. Als je banden een paar millibar minder lucht hebben dan voorgeschreven, dan moet je motor harder werken waardoor en je rekeningen hoger zullen zijn, en je motor sneller vormen aangeeft van slijtage.