Rijden in je droomauto

Handen aan het stuur

Zeven van de tien Nederlanders kiezen voor auto’s waar ze zelf niet helemaal achterstaan. Iedereen rijdt vaak in de auto waar zijn buren, familie, collega’s of relaties in rijden. Naast dat je door de omgeving vaak je keuze laat beïnvloeden, bepaalt het beroep ook vaak in welke auto je rijdt. Tijd om hier eens doorheen te breken! Ga voor een auto waarvan je blij wordt en waar je het liefst in wilt zitten. Reden genoeg om jouw wensen van de auto eens op een rijtje te zetten!

Inhoud

Je eerste auto

Is het je eerste auto? Dan is het vooral belangrijk om je goed te oriënteren in het type auto’s die er zijn. Stel jezelf de vraag: hoe groot wil je dat de auto is? Vier of vijfdeurs? Moet je elke dag ver rijden naar werk of kom je aan minder kilometers? Afhankelijk van de hoeveelheid kilometers die je gaat rijden kun je kiezen of je gaat voor een auto op benzine of juist voor een dieselauto. Je kunt er daarnaast ook bij stilstaan hoe milieubewust je wilt gaan rijden. Hoe schoner de auto, hoe zuiniger en hoe minder belasting je uiteindelijk betaald. Dat werkt natuurlijk in je voordeel!

Financiële plaatje

Nu je in grote lijnen hebt gekeken welke auto in je straatje valt, kun je ook kijken naar de maandelijkse kosten hiervan. Voor een lichte en zuinige zul je verzekering bestaan uit een minder hoge premie en zul je ook minder belasting hoeven te betalen. Andere belangrijke bijkomende kosten zijn natuurlijk benzineverbruik en ook bekende mankementen van een bepaald model kunnen je inzicht geven welke auto beter bij je past. Let op: vaak heb je bij aanschaf ook te maken met kosten van parkeervergunningen. Houd hier rekening mee.

Proefrit

Yes! Als het goed is, is nu je keuze gemaakt voor je favoriete auto. En nu? Belangrijk om eerst een proefrit te maken, zodat je kunt checken hoe de auto rijdt. Een aantal tips waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld het schakelen, de auto moet voor jou soepel schakelen. Daarnaast is het handig om wat verschillende wegen uit te testen, om zeker te weten dat je auto altijd prettig rijdt. En vergeet niet: Stel al je vragen tijdens de proefrit om verwarring te voorkomen. De Nissan garage heeft een mooie collectie aan auto’s met een dergelijke kwaliteit. Maak een gratis vrijblijvende testrit met elk model en ga nu écht voor jouw droomauto. Succes!