Via kenteken check auto historie en waarde opvragen

Wat is de geschiedenis van een auto, heeft het voertuig schade gehad? Wat is mijn auto nog waard? Is de dagwaarde een accurate maatgever voor de verkoopwaarde? Dat zijn veelgestelde vragen waar veel mensen mee rondlopen. De meeste van deze gegevens kun je gratis opvragen bij het RDW indien je het kenteken van het voertuig kent. Via de RDW kenteken check krijg je tevens inzicht in het verleden van de auto. Is hij gebruikt geweest als taxi, is hij APK gekeurd, betreft het een importauto en hoeveel eigenaren heeft het voertuig gehad. Wanneer je een auto een lange tijd hebt gebruikt en overweegt je huidige auto te verkopen. dan kun je via de waarde check inzicht krijgen in welke prijs je realistisch gezien kunt vragen. Ook is het goed om te weten wat een realistische vraagprijs is wanneer je hem zou inruilen bij een dealer of verkoopt aan een handelaar. Daarom is het dus ook van belang om te weten dat je ook de waarde kunt achterhalen via een RDW kenteken check.

Inhoud

Auto waarde bepalen via het kenteken

Er zijn verschillende zaken die meespelen wanneer de waarde van een auto bepaald moet worden. Om die reden is het dus ook belangrijk om die factoren te kennen. Denk aan:

  • De leeftijd van de auto
  • De stand op de kilometerteller
  • Schade in het verleden
  • Diefstalhistorie
  • Technische kenmerken van de auto

Het is dus belangrijk dat je al deze informatie op een goede manier snel bij elkaar verzamelt en aan de hand daarvan een goede verkoopprijs kunt bepalen. Je kunt hiervoor een uitgebreid kenteken check rapport opvragen, of je kiest voor een eenvoudige waarde taxatie van de auto. Deze eenvoudige waardebepaling is gratis en handig als je de waarde van je auto om hele andere redenen willen weten. Je weet dan direct de verkoop prijs en krijgt – indien gewenst – een bod op je auto.

De verzekering van de auto

De autowaarde is ook van belang wanneer je met de verzekering van de auto bezig bent. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je veel te veel premie moet betalen voor een auto die dit allang niet meer waard is. Terwijl dit risico er natuurlijk wel altijd is. Daarom is zelf inzicht hebben in de waarde van de auto die je in bezit hebt altijd belangrijk. Het geeft je wat meer mogelijkheden wanneer je op zoek gaat naar de juiste wijze om de auto te verzekeren en het juiste bedrag waartegen dit moet gebeuren.

Werkelijke waarde auto berekenen

Het antwoord op de vraag wat is mijn auto nog waard komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Daarvoor zijn de factoren zoals die eerder genoemd zijn allemaal van belang. Dat neemt niet weg dat desondanks natuurlijk nog wel een kleine berekening nodig is aan de hand van deze factoren. Je moet eigenlijk weten wat de waardevermindering is die je moet rekenen voor elke betreffende factor. Dit kan best lastig zijn, maar hoeft zeker niet onmogelijk te zijn. In de eerste plaats moet je dan natuurlijk wel zorgen dat je met de juiste gegevens werkt. Dit is essentieel.

Auto Waarde Via de ANWB

De beste manier om achter de juiste waarde van de auto te komen is door hiervoor een database te gebruiken. De databases die je dit kunnen bieden zijn eigenlijk allemaal gebaseerd op informatie die aan een kenteken gekoppeld kan worden. De bekendste hiervan is zonder twijfel de koerslijst database van de ANWB. Dit is dan ook de meest actuele en complete database waar je mee kunt werken. Wanneer je dus op zoek bent naar de juiste punten, dan kan je dat het beste hier doen. Omdat het je eigen auto betreft kan je dan bovendien ook gemakkelijk aan het kenteken komen.

Kenteken check gratis doen

Om een antwoord te vinden op de vraag: wat is mijn auto waard hoef je zelf geen kosten te maken. Je kunt dan simpelweg gebruikmaken van de gratis diensten die worden aangeboden om deze informatie boven water te krijgen. Dit maakt het heel gemakkelijk voor iedereen. Wanneer je bijvoorbeeld snel je auto wilt verkopen omdat je het geld nodig hebt, dan kan je dus zonder dat het je iets hoeft te kosten een kentekencheck gratis doen bij kentekencheck.info. Een basis kentekenrapport is gratis en behoorlijk uitgebreid. Opvragen van een kenteken duurt niet langer dan enkele seconden om te verwerken in het systeem.

Doe altijd een kentekencheck voor je gaat kopen

Wat is mijn auto nog waard is niet alleen een vraag die je hebt wanneer je je auto gaat verkopen. Wat een auto waard is, is ook een vraag die je jezelf moet stellen als je gaat kopen. Ook wanneer je juist de koper van de occasion bent kan je gebruikmaken van de kentekencheck om meer te weten te komen over de status van de auto en welke waarde je hieraan moet koppelen wanneer je deze zou willen kopen. Daarom is het opdoen van deze kennis dus eigenlijk voor iedereen ook heel interessant. Ook in dat geval hoeft een autorapport trouwens niets te kosten en kan je de informatie snel krijgen.

Alle databases

Het is belangrijk om te weten dat de vraag: wat is mijn auto nog waard, niet door de RDW beantwoord zal worden. De RDW is er puur voor de registratie van voertuigen en kentekens. Naast de koerslijst van de ANWB zijn er verschillende particuliere waarde databases die de waarde van een voertuig kunnen bepalen. Uitvoerige kentekenchecks of taxaties rekenen  er geld voor een waardebepaling. Let voor het kopen op of de informatie actueel is. Dit kan namelijk per aanbieder wel iets verschillen. Dit kan een belangrijk verschil in de waarde opleveren en daar wil je niet mee geconfronteerd worden en kan je veel geld schelen bij de aan of verkoop van een voertuig.