Waarom je ook je motorrijbewijs zou moeten halen

Caferacer

Als ware autoliefhebber vind je het misschien wel prima om je enkel in de comfort van je eigen auto terug te trekken. Natuurlijk zit je wel eens nieuwsgierig naar de motoren op de snelweg te kijken. Maar daar zal je nog voor geen miljoen euro jouw favoriete auto voor willen inruilen. Dat hoeft natuurlijk ook niet. Toch is het misschien wel leuk om ook een motor voor in de weekenden te hebben. Een motor is namelijk niet zomaar een handig vervoersmiddel, maar een echte hobby. Ook als autoliefhebber kan je veel baat hebben bij een motorrijbewijs. Nieuwsgierig geworden waarom een rijbewijs halen en een caferacer kopen bij Caferacerwebshop.com helemaal geen slecht idee is? Wij zetten een aantal belangrijke redenen op een rijtje!

 

Inhoud

Je wordt een betere automobilist

 

Toegegeven, dit is een gewaagde opmerking. Toch is er wel degelijk bewijs voor deze uitspraak. Je ziet het dagelijks op de wegen gebeuren. Motorrijders zijn over het algemeen betere automobilisten. Vaak zijn zij ook in staat om automobilisten met een motorrijbewijs er tussen uit te pikken op de Nederlandse wegen. Simpelweg omdat zij een andere manier van rijden hebben. Maar hoe komt dat eigenlijk?

 

De oorzaak is eenvoudig. Op de motor ben je een stuk kwetsbaarder dan in de auto. Bladeren op het wegdek, automobilisten die je niet opmerken; het zijn allemaal potentiële gevaren. Het is daarom belangrijk om als motorliefhebber nóg meer met het verkeer bezig te zijn. Je bent continu bezig om zichtbaar te blijven voor andere verkeersdeelnemers, situaties in te schatten en bovenal veilig te rijden.

 

Motorrijden is niet simpelweg een kwestie van de gashendels indrukken en langs racen. Je bent continu aandachtig bezig met het verkeer. En doordat je op een andere manier leert kijken, pas je dit automatisch ook toe in de auto. Zo word je indirect dus door het behalen van je motorrijbewijs ook een betere automobilist.

 

Oplossing voor het fileprobleem

 

Files zijn een groot probleem in ons land. Ieder jaar weer neemt het aantal files toe in Nederland. Steeds vaker staan we stil. Ook op gekke tijdstippen en in het weekend. Meer mensen hebben auto’s en we werken steeds vaker op flexibele tijdstippen, waardoor de wegen op ieder moment van de dag druk zijn. Dat is niet alleen minder goed voor het milieu, maar levert ook nog eens enorm veel stress op. Om stilstand op de wegen te voorkomen zou het een uitkomst bieden als meer mensen een motorrijbewijs zouden halen. Iedere keer wanneer je een motorrijder tussen de auto’s door ziet glippen, heb je waarschijnlijk al zin om je eerste motorrijles aan te vragen. Gewoon doen. Hoe meer motorrijders, hoe korter de files uiteindelijk zullen worden.

Let op: schaf wel goede knipperlichten van www.Caferacerwebshop.com aan als je door de file heen wilt rijden. Zo blijf je goed zichtbaar voor andere verkeersdeelnemer!

Motorrijden is een hobby

Als je naast het autorijden ook nog een andere hobby zoekt is motorrijden precies wat je nodig hebt. Wanneer je eenmaal het gevoel van ultieme vrijheid op de motorfiets hebt ervaren, wil je nooit meer anders. Denk niet aan motorrijden als simpel transportmiddel, maar als hobby. Bovendien is het rijden van een motor stukken goedkoper dan wanneer je de auto pakt. Schaf dus niet een extra oldtimer voor de weekenden aan, maar investeer je geld in een basismotor. Zo ben je stukken goedkoper uit en het geeft je een geheel nieuwe rijervaring.